ДЪРЖАВАТА СЕ ВЗРИВИ! Реверсивното движение на Перник изпокара политиците на България! Кирил Петков: Трепериш ли, Бойко? Губиш ли почва под краката? Георг Георгиев от ГЕРБ избухна:Другият път няма да има кой да те насочи да не се губиш по улиците в Перник, кристалчо

Реверсивното движение между София и Перник изпокара политическия елит на страната и пернишките депутати.

Кирил Петков, който бе водач на листата на ППДБ в Перник от миналите парламентарни избори, написа пост във фейсбук за реверсивното движение между столицата и града ни. Ето какво гласи поста му:

Скъпи перничани,
Обещанията са за спазване! Днес проведох работна среща в Агенция „Пътна инфраструктура“ с инж. Йордан Вълчев – председател на управителния съвет на АПИ.
Обсъдихме напредъка по проекта: „Изграждане на система за автоматизирано реверсивно движение на републикански път I-1 „София-Владая-Перник“ в участък от км 275+763 до км 282+460 и от км 285+500 до км 287+000″.
Ето какво ме увери инж. Вълчев:
Обществената поръчка ще бъде обявена до края на септември.
Избор на изпълнител се очаква до края на декември.
Поръчката включва преработка на техническия проект и неговото изпълнение.
Срок за изпълнение: 378 календарни дни (60 дни за техническия проект и 318 дни за строително-монтажните работи).
Индикативна стойност: 16 000 000 лв. без ДДС, без възможност за надвишаване.
Благодарен съм на инж. Вълчев за уверението, че този проект е приоритет за агенцията. Обещахме си взаимно да следим внимателно реализацията му.
Ако всичко върви по план, перничани и софиянци ще наблюдават изграждането през 2025 г., а в началото на 2026 г. системата ще бъде в експлоатация, улеснявайки всички пътуващи.
Като водач на листите за Перник и София от ПП-ДБ, поемам ангажимент да следя отблизо реализацията на този важен инфраструктурен проект.
Заедно за по-добра инфраструктура и качество на живот!

Георг Георгиев от ГЕРБ отговори:

Другият път няма да има кой да те насочи да не се губиш по улиците в Перник, кристалчо.
Беше трети. Следващият път ще си кръглата нула, чието олицетворение представляваш, откакто за първи път те чухме да сричаш.

Христина Георгиева, депутатка от ГЕРБ Перник написа също:

Скъпи приятели, известно време отсъствах от фейсбук пространството( поради технически причини), но вече отново съм на линия!🙂
Чета си аз новини и какво да видя!
Г-н Кирил Петков, който бе водач на листата на ПП- ДБ в нашия град
( и да припомня, той се отказа да бъде народен представител от Перник, за да стане такъв от София и да даде път на г-н Бойко Рашков) получил просветление, видял светлина в тунела, светнала му крушката…! Абе, загрижил се за нашата област!
Шок! Ще прави той реверсивно движение по републикански път I-1 София -Перник.
О , Боже!
И сега да го попитам : през септември 2023 година, когато хората от Перник имахме проблем с реверсивното движение по пътя от Перник за София и обратно, когато пътувахме с часове и се чудихме как да стигнем до работните си места, когато хората пишеха по фейсбук групи, на лични съобщения, звъняха по телефона….!
Той къде беше?
Ами, не беше в Перник , но и сега не е в Перник, нито в Радомир, нито в Брезник, нито в Земен , нито в Трън , нито в Ковачевци!
Успех, г-н Петков!
С реверсивното движение. Бъдете все така смел и безразсъден!

Кирил Петков не остана длъжен и изригна с втори пост:

Бойко, трепериш ли? Губиш ли почва под краката?
Борисов звънял в късните часове на нощта по министерствата на служебното правителство, с което той уж нямал нищо общо. Резултатът от изплашеният Бойко и неговите министри може да намерите във фейк сайтовете тази нощ.
За разлика от теб, Бойко, аз бях в АПИ днес, защото ми пука за хората в Перник, а ти си бил за риба.

От МРРБ също излязоха с позиция по темата:

Министерството на регионалното развитие и благоустройството категорично заявява, че се противопоставя срещу опитите на политически лидери и партии да използват институцията и нейните агенции за манипулация с цел политически дивиденти.

Нашата позиция е категорична и непоколебима – ние работим за гражданите на Република България, не за политическите интереси на партиите и техните лидери. Няма да позволим на никого, включително на г-н Кирил Петков, да се намесва в работата на министерството и да пречи на изпълнението на инфраструктурните проекти, които са от съществено значение за развитието на страната. Не приемаме намесата и лъжите на политическите фигури и ще се борим с всички средства срещу тези опити. Нека бъде ясно – МРРБ не е игрище за политически манипулации и ние няма да позволим на никого да използва институцията по този начин.

Правим и следното уточнение по повод среща на г-н Кирил Петков на 16 август в Агенция “Пътна инфраструктура“: г-н Петков никога не е участвал в работата на министерството или ресорните му агенциите. Г-н Петков не е и участник в разработването на инфраструктурните проекти или други дейности на МРРБ, вкл. и изграждането или ремонтни дейности на пътища. Също така никога не е търсено „експертното“ му мнение по темата за реверсивното движение на пътя София-Перник, както и по други теми.

Добре за перничани

В крайна сметка Реверсивното движение между София и Перник е водеща тема на държавата, което е добре…най-накрая може и нещо да се случи, надяват се перничани.