Кракра Джаз откриват днес на крепостта в ПЕРНИК – носители на Грами и реге звезди ще свирят и пеят за перничани под звездите

Носители на Грами, реге звезди и една от най-оригиналните изпълнителки, появили се на световната джаз сцена през последните години ще свирят на една сцена на втория международен джаз фестивал в Перник на 16 и 17 август на Пернишката крепост.

Първата вечер на „Krakra Jazz“ ще започне 21:00 ч. на 16.08 с изпълнения на гръцката джаз звезда Lia Hide, работила с най-добрата басистка в света Ида Нилсен и кралицата на джаза в Аржентина Karen Souza.

Канадската група „The Shuffle Demons“ също ще бъдат част от второто издание на Джаз фестивала в Перник. В първия ден на фестивала в Перник ще бъдат живите легенди на реге музиката „Black Uhuru“.

В 19:00 ч. в съботния ден на сцената на фестивала ще се представят „Hilarious Disastres“ и белгийската група KermesZ à l’Est.

Кубинката Jany McPherson – една от най-оригиналните изпълнителки, появили се на световната джаз сцена през последните години, също ще бъде част от фестивала в Перник. Веднага след нея „Estudiantina Ensemble“ ще представи традиционната си Естудиантина от слънчева Куба.

Джаз програмата на втория ден на фестивала ще продължи с ямаеца Brushy One String. Фестивалът ще закрият „Jambalaya Blues Band“ от САЩ.

Вход: свободен