ГРАЖДАНИ: Кметът на БАТАНОВЦИ не ни позволява да храним бездомните животни. РАДОСЛАВ ПЕТРОВ: Децата са ми по-важни

Граждани срещу кмета на град Батановци. Хора, загрижени за бездомните кучета в пернишкото градче твърдят, че кметът Радослав Петров се карал и забранявал на батановчани да поставят купички с вода и храна за животните – кучета, котки и птици. 

Конфликтът  прерасна в истинска словестна битка между граджани и кмет в социалната мрежа.

Ето какво пише Аделина Александрова, която от години помага на бездомните кучета в Пернишко:

„В този пост ще ви разказвам за един КМЕТ в Пернишко.
Думите „кмет“ и „човек“ неизменно ще бъдат ще бъдат поставяни в кавички.
‘КМЕТ,който гони от града хората,закупили имоти,семейства с деца,постоянно живущи,ако някой сложи купа с вода за кучета,котки,птици.
„Кмет“ чут многократно да наговаря коренните жители да излъжат,че някое куче е агресивно…защото кучето няма право на връщане.
В Батановци всичко се изби и изтрови или натъпка в Общински приют Перник. И поради липса на работа от страна на „кмета“ градчето се пълни постоянно с нови с подобна съдба.
Градчето има сериозни проблеми,които не са „кметски“ приоритети.
Но!
Когато някой се осмели да даде храна и вода на улично куче „кметът“ тича и прави скандал,заплашва,обижда жени.
В близкото минало „кметът“ се зае с леля Мария,пенсионирана учителка от София имала наглостта да закупи имот в Батановци и да храни случайно и незадълго оцелели кучета.Та леля Мария на 80 години преживя истински репресивен период,разви паник атаки,носеше храната нощем под дрехите си и се оглеждаше като престъпник.Не издържа милата.Не можеше да си подаде носа навън без да бъде обиждана.Дълга и неприятна история.Всички кучета са отдавна избити.
Сега на ред са млади семейства,заселили се в Батановци.“Кметът“ атакува само жени по улиците.Опъне ли му се някой,страхлив е.Скрива се в първия магазин и казва на продавачката да излезе и каже,че някой е ухапан 😀
Надявам се този път „кметът“ да не успее да раздели градчето и да имат разум хората там.
Вместо да нападат новодошлите да прочетат законите.И ще видят очевадната причина Батановци да се пълни с бездомни-това е работа на „кмета“.
Кучетата и дори грижите за тях са Общински.Хуманното справяне с популацията е заложено в действащ закон и е задължително,не пожелателно.Така че когато има проблем с улично куче се подава сигнал към „кмета“.
Другата част от скандала е моралната.В скрийншотите четете едни писания,дето трудно се поддават на коментар.Кой ги е канил тези хора точно в Батановци да си купят къщи?
Там си имало правила 😀
Надявам се семействата,обиждани и малтретирани от „кмета“ да не се изплашат и да дадат справедлив отпор на едно нищожество.“
Аделина, която от дълги години защитава и се грижи за бездомните животни в Пернишко споделя, че ще иска и среща с кмета на Перник Станислав Владимиров по този случай.

Другата гледна точка

е на кмета Радослав Петров, който потърсихме за мнение.
По думите му, защитниците на животните малко прекаляват, като твърди, че нямат право да разпръскват храна из целия град.
В Кметството са получавани жалби заради бездомните кучета, има и ухапано дете и той не може да си затвори очите за това.
„В Батановци се заселват хора, в което няма нищо лошо, но те идват с цел да развъждат и хранят бездомните кучета.
Това не е първият случай, аз нямам нищо против бездомните животни, аз самият имам вкъщи 3 кучета, но при мен има много жалби по този въпрос и аз няма как да се правя на биена мечка, и да се правя, че нищо не се е случило.
И онзи ден имаме нападнато дете!
Просто им направих забележка на новодошлите в центъра на Батановци да не ги хранят и да не разхвърлят храна по целият град.
Нямат право !
За мен на първо място са децата и жителите на гр.Батановци и след това кучетата“, коментира Радослав Петров.
Надяваме се този конфликт да премине в градивно примирие от полза за кучета и хора, чиито живот и сигурност да не бъдат противопоставяне един на друг. Това обаче зависи от всички.