Областният управител на Перник Людмил Веселинов с роля в международен форум за климатични инвестиции

Ако включим и партия на Румен Радев за евентуални парламентарни избори, за кого бихте гласували?

Областният управител на Перник Людмил Веселинов участва в международна конференция на тема „Климатичните политики като възможност за инвестиции в развитие на градската среда“, организирана от Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект. Конференцията бе открита от министъра на околната среда и водите Петър Димитров и зам.- министъра на енергетиката Красимир Ненов.

Сред участниците бяха и представители на отдел „Климат и планетарни граници“ към Главна дирекция „Научни изследвания и иновации“ на Европейската комисия. Присъствието на видни експерти и представители на властите подчертава значимостта на събитието за устойчивото развитие на градовете и регионите.

Целта на конференцията бе обсъждането на необходимостта от осигуряване на достатъчен ресурс и правомощия на местните власти за прилагане на собствени политики и привличане на инвестиции в решения за устойчиво градско развитие. Областният управител на Перник изрази готовност за активно участие в реализирането на подобни инициативи, които ще подпомогнат развитието на областта и подобряване на качеството на живот на гражданите.

„Климатичните промени и устойчивото развитие са от съществено значение за бъдещето на нашите градове. Необходимостта от координация и сътрудничество между местните власти, държавните институции и международните организации е ключова за успеха на тези усилия“, заяви областният управител на Перник.