Драма на Евро 2024!

Нидерландия постигна драматичен обрат, побеждавайки Турция с 2:1 в четвъртфинала на Евро 2024. Въпреки че изоставаха на почивката, „лалетата“ успяха да се върнат в мача и да си осигурят място на полуфинала, където ще се изправят срещу Англия.

Мачът започна напрегнато, като Мемфис Депай пропусна златна възможност още в първата минута. Турция отговори с удари на Абдюлкерим Бардакджъ и Арда Гюлер, като последният успя да асистира на Самет Айкадин за откриващия гол в 35-ата минута.

Нидерландия изравни в 70-ата минута, когато Стефан де Фрай се възползва от корнер и отбеляза с глава. Само шест минути по-късно Коди Гакпо завърши успешно прострелно центриране и донесе победата на своя отбор.

Мачът беше белязан и от тежка травма на Самет Айкадин, който бе изнесен на носилка и транспортиран до болницата. Турция имаше няколко възможности за изравняване, но не успя да преодолее вратаря Вербрюген.

Драматичен полуфинал очаква Нидерландия и Англия

Полуфиналът между Нидерландия и Англия обещава да бъде вълнуващ, след като „лалетата“ показаха изключителна борбеност и решителност в мача срещу Турция. Срещата ще се състои на 10 юли в Дортмунд.