Институции се обединиха: Пътищата в Перник са изключително натоварени

В Областна администрация Перник се състоя заседание на Областната комисия за безопасност на движението под председателството на заместник областния управител Ива Борисова. 

На срещата бяха поканени представители на общините Перник, Земен, Трън, Радомир, Ковачевци, „Охранителна полиция“ към ОД на МВР-Перник, „Пътна полиция“ при ОД МВР Перник, Окръжна прокуратура- Перник, „Пожарна и спасителна дейност“ към РД „ПБЗН“-Перник, областен отдел „Автомобилна администрация“ – Перник, Областно пътно управление – Перник, РУО-Перник, РЗИ, БЧК, СБА-Перник.

По време на заседанието участниците дискутираха проблеми и решения за подобряване условията на пътната мрежа в региона. Присъстващите се обединиха около мнението, че целогодишно област Перник е с изключително натоварени пътни участъци. Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ, д-р Валери Симеонов, увери, че на територията на областта са осигурени достатъчен брой линейки за незабавно действие при пътно транспортни произшествия. По време на заседанието беше направено предложение да бъде организирана междуведомствена работна група, която да провери състоянието на пътната инфраструктура, включващо и пътни знаци и маркировка.

В рамките на заседанието единодушно беше приет Годишният доклад за изпълнение на областната политика по безопасност на движението за 2021г.