4 причини лицето ви да изглежда уморено

Вижте кои са най-честите причини, създаващи илюзия за уморена кожа

Поглеждайки се в огледалото, често си мислите, че изглеждате уморени? Спите по 8 часа, пиете кафе и гоните всекидневни задачи, но тази умора не слиза от лицето ви? Вижте кои са най-честите причини, създаващи илюзия за уморена кожа.

1. Дехидратация

Хидратацията е най-добрият приятел на кожата. Без нея, тя губи блясъка и енергията си. Тъмните кръгове под очите също могат да бъдат породени от недостатъчен прием на вода, а фините линии и бръчки се изострят. Суха и дехидратирана кожа са две различни състояния, които не трябва да се бъркат. Сухата е лишена от естествени масла и е един от типовете, докато дехидратацията е временно явление и може да се наблюдава при всички видове кожа. Решението? Нужни са ви поне 2 литра вода на ден, за да функционира целият организъм правилно, не само епидермисът. Избирайте козметика с овлажняващи съставки като хиалуронова киселина и не се излагайте на ултравиолетови лъчи без слънцезащита.

2. Мъртви кожни клетки

Те представляват тънък, невидим слой по повърхността на кожата, който е абсолютно ненужен. Той възпрепятства регенерацията, запушва порите и… ви кара да изглеждате уморени. Мислете за него като прах върху мебелите – докато не го премахнете, те не са в пълния си блясък. Ексфолиацията с ензими и леки киселини е най-добрият начин да обновите епидермиса, а в MAKEUP можете да откриете най-подходящата грижа за вашия тип кожа, сред разнообразието от продукти.

3. Недостиг на витамини

Минералите са жизненоважни за антиоксидантните процеси в организма, които от своя страна са пряко свързани с добре изглеждащата кожа. Трудно можете да изчислите дневния прием на полезни вещества от храната, която консумирате, затова е добра идея да изберете хранителна добавка, включваща различни видове основни витамини и минерали, за да бъдете сигурни, че организмът ви получава необходимото дневно количество.

4. Замърсен въздух и пушене

Може би не сте се замисляли, но въздухът оказва вредно влияние не само когато го вдишваме, но и когато се абсорбира от кожата, а нека не забравяме, че тя е най-големият орган. Токсичните наночастици навлизат в епидермалните клетки и активират свободните радикали, както и възпалителни процеси, които ускоряват стареенето и придават уморен вид. Затова обмислете добре почистването на лицето вечер, което да премахне остатъците от замърсявания, а богат на антиоксиданти крем ще подпомогне неутрализирането на свободните радикали. Тютюнопушенето, от друга страна, отделя въглероден диоксид и никотин, които пряко влияят върху притока на кръв към кожата, оставяйки я бледа, уморена и дехидратирана.