Уникални деца живеят в Перник!

Уникални деца живеят в град Перник. От тяхната любов и състрадателност може да се учи всеки. Сашето и Алекса – две крехки момичета в студ и пек идват в кучешкия приют на града да разходят затворените в клетки бездомни животни. Това са направили и сега – в студ и сняг – момичетата отново са дошли, вместо да останат на топло у дома.

За това разказват в социалната мрежа Дени Венева и Марияна Николова.

Докато сте вкъщи на топло, навън вилнее снежна буря, а доброволците в приюта се броят на една ръка. В деня за разходки, тези, които разхождаха цял ден, за да могат да излязат всички кученца, бяха 12-годишни деца„, пише Дени Венева.

Вижте повече ТУК

А Марияна допълва:

„Сашето и Алекса- две деца,които в студ,кал и пек, идват в Пернишкия приют и разхождат кученцата! 🥰🥺Сашка днес беше мокра и вкочанена, нямаше сили да продължи! Алекса беше в почти същото състояние.
Благодаря ви,деца!Благодаря ви,че имате такива сърца,благодаря ви,че ви има!♥️💐🌈🎉🥰
Двете крехки момичета днес дадоха урок по мъжество и героизъм на всички,които днес решиха,че е много студено, за да бъдем добри…“

Всяка събота и неделя, доброволци към общинския приют за бездомни кучета организират регулярни разходки и приканват житлите на града и техните деца да се присъединят към тях и да обменят щастие, като поиграят с бездомните кучета. За повечето от тях тези два дни са единственият шанс да излязат от клетките си и да потичат на воля в поляната около приюта.
Кучетата са кастрирани и обезпаразитени, не са агресивни и всеки, който иска може да отдели малко време за тях.

Коментари

коментара