СРАМ за „чуковете“! Кърваво дерби в Перник – фенове на Миньор пребили нападателя на Струмска слава

Фенове на Миньор пребили играч на Струмска слава. Това твърди треньорът на радомирци пред 7sport.net.

Старши треньорът на Струмска слава (Радомир) Владимир Димитров съобщи, че нападателят на предвождания от него отбор – Борислав Никифоров е бил бит от фенове на Миньор (Перник) няколко часа преди двубоя между двата тима във Втора лига.

Нещо повече, Димитров допълни, че инцидентът не е първи и той се страхува за здравето на своите играчи.

„Много неприятен инцидент, страхувам се за здравето на момчетата,“ заяви специалистът малко преди мача.

„Имам шест-седем момчета, които се оказаха излишни за Миньор и ги взех в моя отбор. Борислав е един от тях. Добре знаем каква опасност има, затова гледаме да тръгваме заедно за подобен мач в Перник“.

„Побоят е станал в заведение, където нашето момче влиза да си купи нещо. Става дума за фенове на Миньор – с фланелки, шалове, стоя зад думите си“, каза още Димитров.

„Аз съм изключително притеснен от това, което се случва. Прокраднаха се идеи да не се играе мачът. Но след консултации с делегата и хора от БФС се стигна до решение да се играе, защото не е станало на територията на стадиона. Изместваме темата, че това е дерби между два тима в челото на класирането“.

„Аз го видях момчето. Хематом на главата с разбита уста. Всичко се случва в Перник. Аз ги събирам в Радомир, за да тръгнем всички и да избегне такива инциденти“.

„Влезе в едно заведение в квартал на Перник и са го били. Отговорно мога да кажа, че са били фенове на Миньор, защото са били с жълти фланелки.
Най-лошото е, че това се случва за втори път на същото момче. Не мога да кажа какво е точно състоянието му в момента. Откараха го в Бърза помощ в Перник, от там е заминал в към Пирогов в София.

Преди два месеца се случи същото. Това е действителността…“

Единственият отбор без загуба във Втора лига Миньор и Струмска слава закриват 12-ия кръг с двубой, започнал в 16.00 часа.

„Той е юноша на Миньор, те го освободиха и ние го взехме. Причакали се го пред заведение и са го пребили. Закаран е с бърза помощ. Въпреки че играе при нас, той учи в Перник“, допълни шефът на управата на радомирци Кирил Николов.

Коментари

коментара