Още ли се смеете? „Битката при Кауфланд“ – единственият шанс на бедния човек да си позволи храна, която не може

След „Битката при Кауфланд“, както стана известно масовото пазаруване на изгодна цена в Перник, много хора упрекнаха своите съграждани в безотговорност и „простащина“, без дори да си дават сметка, че тази огромна промоция е истински шанс за някои хора да си позволят да опитат храни, които досега не са могли. 

Цяла България се възмути на струпаните хора пред пернишкия Кауфланд. Възмущение, дошло на фона на преливащите от хора летни курорти по черноморието. Отидете да се разходите по алеите на Слънчев бряг и Златни пясъци – ще видите не по-малко „нагъчкани“, постоянно разминаващи се хора – българи и чужденци, без маски.

Кауфланд направи хитър ход: изпразни джобовете на Перник в навечерието на откриването на конкурента си Фантастико. Но конкуренцията има смисъл, когато печели крайния потребител. Друг е въпросът, че в хипермаркет Фантастико, който отвори врати днес, стоките са качествени, но и по-скъпи за джоба на по-бедните потребители на Кауфланд.

Основно във вечерната навалица на паркинга на магазина се виждаха възрастни хора, пенсионери, но е имало и доста млади хора.

Перничанин е заснел грозна гледка, при която млади перничани, пререждат по-възрастните, за да се доберат до хипермаркета.

„Ето ни един повод за гордост.Най отпред на опашката само пенсионери,СЛУЧАЕНОСТ НЕ МИСЛА (горе долу 300лева пенсия),но друго ми направи впечатление още повече. Може би тези отзад или посредата не знам,не си даваха сметка ,че отпред са техните родители,баби или дядовци (или можеха да са там)и бутаха ли ,бутаха да влязат да не би да свърши,месото,картофите,луканката или па не дай си боже тоашетната хартия е тогава верно се у***хте.Правете си изводи“, пише Сашко Славчев.

„Знаете ли какво е покъртителна картина? Дядо ,който си премери ЕДНА чушка.Повтярям ЕДНА чушка.Яде му се,но не може да плати повече.И НЕ, не беше клошар-пияница.Беше обикновен,скромно облечен но чист дядо.А сигурно му се яде и месо и сладичко и кашкавалец… Грабнах пликчето и го напълних с чушки.Платих ги и ги пуснах в платнената му торбичка.Казах,че имам повод да черпя.Покъртителното е не беднотията и глада а опита да запазиш достойнство.Това видях в очите му.Затова са най-отпред и рискуват да бъдат смазани.Защото им се яде, но с 10лв.на ден,какво по-напред?!А вируса….майната му.То и без това живота им живот ли е?!“, коментира Милена в групата „Снимай Перник, нека всички видят“.

„Два дни подред, все това пиша, 90%от българските пенсионери са гладни! Изправени са пред дилемата, лекарства или питателна храна! На всички които се подиграват на възрастните отишли посред нощ в Кауфланд, ще кажа, че още има хора които пият степчета и ядат биренки, които и кучетата не ги ядат! Просто бедни и гладни, не алчни, не прости!за тях 20лвспеатени са много пари. Останалите, много малка част, са решили да прекувуват и продават по магазините си“, казва ощи Милена.

 

Коментари

коментара