Млади социалисти от Перник скандираха „Оставка“ под прозореца на Корнелия Нинова

Снимка: Булфото

Вътрешнопартийните битки в БСП продължават. Пернишките социалисти отново дадоха отпор на националната си лидерка Корнелия Нинова, смятайки, че тя трябва да поеме отговорността за провала на изборите.

Въпреки „Декларацията на членове и симпатизанти на БСП“ за подкрепа на Нинова, разпространена от Георги Чернев, червените в Перник изгониха от събрание човекът на Нинова Бриго Аспарухов, а днес вече скандират „оствка“ на Позитано 20.

Националният съвет на БСП решаваше дали да подкрепи президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат, като и да се обсъдят резултатите от парламентарните избори и задачите пред БСП.

Пред централата на БСП млади социалисти дойдоха с бял бус и поискаха оставката на председателя Корнелия Нинова заради слабия резултат на изборите и защото за първи път в групата на левицата нямало депутат под 35-годишна възраст. И скандираха „Оставка“, съобщава dir.bg.

„Бусът ясно показва ориентацията на другарката Нинова. Аз мисля, че е редно да си отиде там, откъдето е тръгнала – в СДС“, каза Йордан Малинов от Младежка организация на БСП – Перник.

Коментари

коментара