Родители от всички детски градини в Перник подадоха заявления децата им да си останат вкъщи

От 1309 деца в детските градини в Община Перник, за 203 са подадените заявления за оставане у дома по желание на родителите, разбра zapernik.com. Във всички градини на територията на Община Перник са подадени подобни заявления, а по информация от родителите предстоят да бъдат поданени и още 123. 

Най-много заявки за непосещаване на детските заведения са подадени в градина номер 15 „Райна Княгина“. Там от 98 деца, родителите на 41 от тях желаят да си останат вкъщи. Повече заявления има в големите детски градини като „Миньорче“, „Чуден свят“ и „Радост“.

Както по-рано писахме Пернишката община е една от 11-те общини в страната, в които министърът на образованието Красимир Вълчев е издал заповед да бъдат извинени отсъствията на деца от детска градина или училище, които не посещават занимания по решение на родителите.

Заповедтта идва след постъпило в МОН заявление от кмета на Община Перник, съгласувано с регионалната инспекция и областния и общински координационен щаб. Съгласно заповедтта на министъра в община Перник отсъствия се извиняват до 4 декември.

„Досега беше абсурдно, защото МОН съветваше децата да си стоят вкъщи при възможност, а в същото време по наредба трябваше да носят бележки от личния за извиняване на отсъствия„, сподели зам. кметът на Перник Стефан Кръстев

Ето и пълната справка, предоставена до zaPernik.com от Община Перник:

Коментари

коментара