Полицията погва мотористите в Пернишко

Снимка: Илюстративна

В ход е акция на полицията за контрол на водачите на мотоциклети 

До 1 юли ще бъде проведена специализирана полицейска операция за контрол на водачите, управляващи мотоциклети.Екипите на Пътна полиция ще следят основно за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи.

Във фокуса на контрола на пътните полицаи ще е и недопускане на управление на мотоциклети без регистрация, а също и правилното поставяне на регистрационната табела.

Екипите ще  следят за недопускане на управление на МПС от  водачи, употребили алкохол и наркотични вещества, както и използването на защитни каски от пътниците  и водачите.

            От началото на годината до момента с мотоциклетисти в страната са настъпили 136 пътни транспортни произшествия, при които са загинали 12, а 140 са ранени.

В сравнение със същия период на миналата година пътните инциденти през 2020 са с 19 по-малко, а броят на загиналите – с 3 по-малко; ранените – 19 по-малко. Резултатите се дължат на завишения контрол от страна на органите на реда.

За 2020 са наложени 1259 наказания на мотоциклетисти за различни нарушения. През 2019 г. за същия период са били наказани 1192.

Статистиката за Пернишка област показва, че за цялата 2019 г. са регистрирани 2 пътнотранспортни произшествия с мотоциклетисти с 2 ранени, а от началото на година до момента също са 2 произшествия с 2 ранени. За първите шест месеца на тази година са наложени 17 глоби, като 5 от тях са на неправоспособни водачи. 

Коментари

коментара