Общински съветници с опит да унижават Станката

Общински съветници от Перник правят опит кмета на Перник Станислав Владимиров – Станката да бъде унижаван пред тях, научи ZaPernik.com.

Целта е когато общинските съветници зададат въпрос към кмета, той

да им чете отговора на глас прав пред тях.

По този начин съветниците се чувстват значими и могат да се заяждат с кмета, каквато практика имаше в минали мандати. След поредни заяждания,

обикновено следваше „договаряне“ с кмета и заяжданията приключваха.

Практика, която вижда се, че сегашния кмет на град Перник Станислав Владимиров – Станката обаче няма намерение да прилага, стана ясно от последните заседания на Съвета, където общинската администрация отговаря писмено на зададени въпроси и кмета не ги чете прав пред съветниците, а ги изпраща в електронен и печатен вид.

„Работя за електронна община – всичко е публично и видимо в електронен вид. Нямам време за интриги“,

каза кметът на Перник Станката пред ZaPernik.com.

Най-бесни от този характер на кмета са общинските съветници, които направиха политическа и административна кариерата от подобни питания и отговаряния на крак, в които караха бивши кметове на Перник да четат на глас отговорите на зададени от тях въпроси, след което получаваха куп заяждания, докато кметовете не вдигнат кръвно. След което съветниците, често бизнесмени с прякори се договаряха с кмета

„да млъкнат“

и получаваха „хапка“.

Явно новия мандат ще е по-различен, но от това не са доволни най-кресливите общински съветници на Перник, забелязва сайта ни. Това са:

Милена Миланова, ГЕРБ – юристка, която точно чрез такива питания се наложи в политическата си група. И след пауза от един мандат бе върната в Общински съвет, а през това време получи доста договори и дела за юридическо обслужване в Община Перник.

Любомир Жотев – общински съветник от групата на ГЕРБ, синдикалист. Вече няколко мандата съветник точно, защото скача арогантно по време на питания.

От групата на БСП също има предатели, които се ядосват, че Станката отказва да бъде унизяван. Това са:

Андрей Андреев – бивш кмет, известен с това, че при неговото управление се даде басейна на Пешо Железаро в центъра на града.

Румен Ваташки – лидер на партия АТАКА в Перник, преминал към БСП ,след като видя, че Волен Сидеров вече няма фенове в града.

Петър Янков

Петър Янков – бизнесмен, който застрои (спорно) магазина си за земеделски продукти до река „Струма“.

С половин уста говори и Милан Миланов от „Патриотичен съюз“. Само, че той

успя „да се договори“

и стана шеф на музея в Перник. А когато си избрал парите, трудно може да контролираш властта вече.

Това са най-шумните гласове срещу Станката в Общинския съвет на Перник към днешна дата.

Следим темата с интерес.

Коментари

коментара