Стоил Компира е горският убил брутално куче в пернишко

Стоил  с прякор Компира е ловецът, който разстреля по безпардонен начин спящо куче в двора на стопаните му. 

Както вчера zapernik.com първи писа, ловец, служител на горското стопанство уби невинното животно по брутален начин докато стопаните му били в кухнята в пернишкото село Попово. Бързо след това полицията е сигнализирана и е открила извършителя на убийството. Иззети са от дома му ловни пушки и трофеи.

След случая лично директорът на горскотос топанство Дамян Дамянов се е ангажирал и е обещал строги мерки.

„Чакаме разследването да приключи и ако този служител е виновен, ще предприемем мерки. Не толерираме подобни действия“, казаха от Югозападното държавно предприятие.

Както вчера писахме служителят на горското разстреля домашното куче Нимерия докато спи пред вратата на стопаните си. Това се е случило посред бял ден вчера сутринта в пернишкото село Попово разказа пред сайта ни синът на стопаните Даниел.

Преди дни майка му и баща му отишли заедно с кучето си на вилата в село Попово. Всичко е било наред до тази сутрин, около 10 часа. Двамата стопани  били в кухнята на вилата, а кучето им е спало пред дървената врата.

В този момент по пътя на вилата се чува да минава автомобил, нещо което се случвало рядко, тъй като селцето нямало постоянни жители, а само хора, които посещават вилите си през почивните дни.

Минавайки джипа никой от стопаните не му обърнал внимание. Докато в следващия момент се чува изстрел,  кучето изскимтява. Бащата на Даниел веднага хуква навън и вижда джипа, който тъкмо тръгва по пътя в посока Кладница. Успява да види само, че той е с благоевградска регистрация и е на горското стопанство. Кучето им вече е мъртво. Убито на място с точен изстрел.

По думите на приятели на семейството животното е било изключитерно кротко и много обичано от стопаните си.

Убийството на животно е престъпление, което се наказва  с цялата строгост на закона. Стоил Компира е заъдржан, иззети са му пушките . При обиска са намерени множество трофейни глави на дивеч като сърни и елени.

 

 

Коментари

коментара