Смърт край Кладница: Ловец от горското разстреля домашно куче докато спи пред вратата на стопаните си

Служител на горското разстреля домашно куче докато спи пред вратата на стопаните си. Това се е случило в пернишкото село Попово тази сутрин, разказа пред zaPernik.com синът на шокираните стопани. 

Преди дни майка му и баща му отишли заедно с кучето си на вилата в село Попово. Всичко е било наред до тази сутрин, около 10 часа. Двамата стопани  били в кухнята на вилата, а кучето им е спало пред дървената врата.

В този момент по пътя на вилата се чува да минава автомобил, нещо което се случвало рядко, тъй като селцето нямало постоянни жители, а само хора, които посещават вилите си през почивните дни.

Минавайки джипа никой от стопаните не му обърнал внимание. Докато в следващия момент се чува изстрел,  кучето изскимтява. Бащата на Даниел веднага хуква навън и вижда джипа, който тъкмо тръгва по пътя в посока Кладница. Успява да види само, че той е с благоевградска регистрация и е на горското стопанство. Кучето им вече е мъртво. Убито на място с точен изстрел.

„Последва обаждане на 112. Полицаите от второ районно пристигат с 3 коли, много хора. Пристига съдебен лекар. Взимат трупа на кучето за аутопсия… Нашите отиват в районното за разпит. Лицето е установено(извършителя)“, разказва още Даниел.

Задържаният е от село Кланица. Горски е. Иззети са му пушките за експертиза, но не се знае дали е стреляно с някое от тези оръжия. При обиска са намерени множество трофейни глави на дивеч като сърни и елени. Има вероятност оръжието, което е ползвано да е изхвърлено след това заради шума вдигнал се около случая. Мъжът е на видима възраст около 45-50 години, съобщиха запознати със случая.
„Никой няма право да стреля ей така накъдето иска. А особено служител на горското, който трябва да следи за реда в планините. Представете си че чашките му са в повече, както мисля че е… Та ако не бе уцелил така професионално кучето ми…. Ако беше стрелял във вратата зад която са родителите ми…. Тогава какво правим“, пита Даниел.
„Днес в района на с.Кладница беше извършено едно отвратително и гнусно деяние! Беше застреляно едно невинно куче, което никому не пречеше и беше страхотен приятел. Стопанинът му е един много добър приятел, който го обичаше с цялото си сърце и душа, както и всички ние, които знаехме що за куче е! Пиша ви с молбата да публикувате написаното от мен, така че всички да разберат що за хора има на този свят, които са пълни с комплекси и ги избиват на невинни души, като на нашата Нимерия. Надявам се един ден доброто да възтържествува и нашето общество да се изчисти от злобата, завистта и лицемерието и злото да бъде наказано правомерно!  Дано бъде осъден извършителя, защото днес е едно невинно куче, а утре ще бъде някой човек“, пише до zaPernik.com Кристиян, приятел на семейството.

 

 

Коментари

коментара