Депутат от ГЕРБ: Разбрах за водната криза по време на предизборната кампания

„Аз разбрах за водната криза, когато вече вървеше предизборната кампания от официалното писмо, което се получи и д-р Церовска беше в отпуск. Тогава видях официалното писмо, че има проблем с водата“, каза народният представител от ГЕРБ Перник Александър Александров пред ТВ „Кракра“, видя ZaPernik.com.  

„Като гражданин на Перник знаех какво се говори из града. И през лятото се говореше, че е малко водата, имаше коментари в парламента по този повод, но точните данни се разбраха с писмото. Не мога да кажа коя дата беше, но видях писмото, в което се казва, че язовира е в критично положение“, допълни Александър Александров.

Заговор срещу ГЕРБ?

„Източване на язовира няма. Има много водни загуби. Перник е като лейка. Три месеца преди изборите стана бум на авариите. Те се увеличиха 5-6 пъти. Прокуратурата да каже защо стана така. Невъзможно е веднъж от 30 аварии, да станат 150 аварии на месец. И това да се повтори два или три пъти. Тук виждам умишлено провокиране за провал на избори“, смята депутатът от ГЕРБ Перник.

Ремонтът на стената на язовир „Студена“

„Когато Лиляна Павлова, тогава министър на МРРБ обеща при ремонта на язовирната стена, че няма да има воден режим, тя имаше предвид, че няма да има воден режим по време на ремонта на язовирната стена, а не във вечни времена напред. Язовирът не е източен, за да може да се ремонтира стената. Аз съм наблюдавал на монитора на фирмата, водолазите как се пускат в една клетка на всеки 20 минути“, каза Александров, който по време на ремонта е бил областен управител на Перник.

Перник потънал в проблеми

„На 31 декември, правителството отпусна 32 милиона на Перник за ремонт. В ситуация на бедствено положение, идеята е да се възложи и веднага да се работи. Днес, 9 дни след това ние нямаме възлагане. Защо нямаме възлагане, местното ръководство ще каже. Дали не се бави нещо нарочно? Дали не се тупка топката, за да се приказва само за водата? Говорейки за водата, ние загърбваме други проблеми – проблемът с кучетата решен ли е? Проблемът с боклука? Има доста болклук, на доста места. Проблемът с дупките? Проблемът с незавършените улици – едно „Софийско шосе“ знаете на какво прилича, поне да може да се минава през него?“, критикува народният представител от ГЕРБ Перник Александър Александров.

Прочетете още: 

Депутат от ГЕРБ поиска да помним доброто, направено през последните 4 години в Перник

Коментари

коментара