Село Расник на прага на търпението! Два месеца живеят без вода, готови за блокаж и саморазправа

Снимка: mirela.bg
Жителите на село Расник са на прага на търпението заради безводие, което продължава вече ДВА МЕСЕЦА.  Това съобщиха жители на селото до Zapernik.com, които възнамеряват да блокират пътя към Брезник, ако проблемът им не бъде решен. „Ще стигнем до саморазправа с пияните служители на ВиК“, заканват се расничани.
Пред сайта ZaPernik.com житиел на селото разказа, че Расник не се захранва от язовир Студена, а от водни източници около селото в които има вода.

„До края на август имаше режим и положението беше приемливо. От началото на септември голяма част от селото няма вода(няма и капка ). ВиК са уведомени за състоянието, но не си правят труда да се занимават. Така оставаме напълно изолирани. Питейната вода е налична, но не идва до хората по незнайна причина. Не е нормално това. Мисля че това да нямаш вода 2-3 месеца е престъпление“, казва Веселин.
Хората вече са готови да стигнат до всякакви крайности, дори и затваряне на пътя за Брезник. До посягане към здравето на служители на ВИК, ако въобще има такива, допълва още той.
Последното обяснение за безводието в село Расник е, че в град Батановци проблема е по- голям. И може да изпратят екип след 2 седмици. Което означава пореден месец без вода, защото след  2 седмици почват празниците и ВиК няма да работи, опасяват се хората.

Коментари

коментара