18 бона прибира бившият кмет на „Бела вода“ от врътка с отпуски и пенсиониране, жена му (тъща на бизнесмена Федята)) го наследи на поста

Бившият шеф на кметство „Бела вода“ в Перник Стефан Давитков напусна работа, след като избирателите на квартала избраха жена му Маргарита Давиткова за нова кметица на кметството. И двамата са тъст и тъща на бизнесмена Федята.

Стефан Давитков ще прибере напълно законно около 18 хиляди лева за „довиждане“.  От тях 12 хиляди лева са обезщетение от заплати за пенсиониране и 6 хиляди лева са за неизползвани отпуски.

Според Давитков му се полагат 73 дни отпуска, които той не си е вземал през годините – 13 дни са още от 2008 година, 30 дни от 2009 година и 30 дни от 2019 година.

Селските кметове никой не може да ги хване кога ходят на работа и кога са отпуска. Те си правят каквото искат и никой няма над главите им. Един селски кмет може да отиде до Гърция за 2 дни и никой няма да разбере, че го няма – секретарките им ще замажат положението, че са на работа.

Така на изпроводяк, те ще могат да вземат големи суми.

Темата със заплатите ще се окаже най-сладка в пернишките общинари. Зам.кмета Владислав Караилиев не се отказа от своите 6 заплати, от по 3 бона всяка – вижте тук.

А общинските съветници на Перник лампят за пари, като невидели. Прочетете тук.

Коментари

коментара