БОМБА! Стара сводка на МВР разкрива защо язовир „Студена“ се е държал полупразен

Темата с водната криза продължава да е основна, не само в Перник, но и в страната. Всички задават въпроса: Кой и защо източи язовир „Студена“?

Едно от предположенията на хората е, че язовир „Студена“ е източен, заради скъпоструващ ремонт, който се направи на язовирната стена. Всички политици отрекоха това твърдение. От местни, до национални политици, експерти, шефове на ВиК твърдят едно и също – ЯЗОВИРЪТ НЕ Е ИЗТОЧВАН ЗАРАДИ РЕМОНТА на язовирната стена.

Цяла България знае, че язовирната стена се е ремонтирала по най-скъпия метод – с водолази. Редица граждани обаче се съмняват, че именно това е причината за източването – платено е за скъп метод, но ремонта е осъществяван по по-евтин начин.

Днес, zaPernik.com намери едно прессъобщение, което може да подскаже каква е била истината и да ни насочи към нея.

На дата 7 март 2018 година, МВР излиза с едно прессъобщение от два реда по темата. Но тези два реда, могат да дадат обяснение днес. Съобщението гласи:

„Яз. Пчелина се изпуска през преливника. На яз. Студена се извършва ремонт на стената и се поддържа ниво от 14 млн. м3 при общ обем от 25 млн. м3.“.

Съобщението на МВР е част от бюлетина „Актуална информация от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и може да го видите от официалния сайт на полицията от тук.

Това старо изречение от полицейската сводка от 7 март 2018 година всъщност отговаря на така търсения въпрос, а именно: Язовира се поддържа полупразен, заради ремонта на него.

Ще коментират ли отговорните институции сега?

Коментари

коментара