Само в ZaPernik.com: Пуйката ли търсят ченгетата така мощно в Перник?

Перник бъка от ченгета! Жандармерия и специални части навсякъде!

Перник ври от полиция. Направо офанзива! В околията на града и пиле не може да прехвръкне! Всички горещи трафик точки са почернели от качулки, удрят палка на всяка кола!

Полицията издирват бандити, отговорни за схема за източване на банкомати. Назрява актуален въпрос:

Пуйката ли търси полицията?

Известен в публичното пространство с какво ли не. Името му е замесено с дръзкия обир на родителите на един от собствениците на „Ялта” през юни месец, тази година.

Бандата му бе заподозряна и за дръзкия въоръжен грабеж на казиното на Коко Динев, извършен през февруари т.г. Пуйката е един от най-закоравелите бандити в миньорския град.

Името му се свързва с редица въоръжени грабежи грабежи.

Пуйката е бил обявяван за издирване няколко пъти, лежал е многократно в затвора за различни престъпления. Според криминалисти Пуйката и авера му Кольо Мирчев са участвали в грабежи от каси и в Пернишко, сред които и на строителния хипермаркет „Мал Мук“, откъдето задигнали 60 000 лв., като проникнали вътре през вентилационната система.

При обира на клона на „Пиреос банк“ до фирма „Стомана“ в Перник пък се вмъкнали през прозорец на тоалетната и задигнали 49 000 лв. Още серия обири на каси се приписват на бандата на Пуйката.

Пуйката, който има няколко присъди за въоръжени грабежи и кражби на коли, макар и под домашен арест, е безспорен авторитет в бизнеса с крадени по поръчка автомобили. В актива си бандата имала задигнати само за три месеца около 150 автомобила.

Пуйката ли търси полицията днес?

Перник бъка от ченгета! Жандармерия и специални части навсякъде!

В Перник ври от полиция, специални части и жандармерия. Навсякъде положението е напечено заради акцията по залавяне на банкоматните обирджии.

 Полиция стои на Кралевски път и удря палката на всички.

По магистралата също е пълно с ченгета.

В района на Старо село има около десетина коли с жандармерия. На разклона за село Дрен също има две патрулки, които спират автомобили.

Полиция стои и в района на квартал Бела вода.

Полицаи обикалят с дронове гората в село Боснек, за да търсят бандитите.  Според главен секратар на МВР Младен Маринов полицията е засекла автомобила, с който е обиран банкомат.

Извършителите са преминали през полицейските блокади, имало е риск за живота на служителите. Напуснали са пътното платно, има задържано едно лице, друга трима се издирват, може да са въоръжени“, предупреди главният секретар. Той каза още, че бандитите се издирват от жандармерия, кучета и голям полицейски екип. Полиция е струпана в района на Ладовица, откъдето е снимката ни по-горе.

Припомняме:

Читател на ZaPernik.com пръв информира, че в района на Ладовица гъмжи от въоръжена полиция с два огромни джипа. По-късно се оказа, че се провежда мащабна спец акция по издирване на опасни престъпници.

Повод за акцията е взривен банкомат в Сапарева баня тази нощ.Ченгетата са влезли по следите на бандитите, които в последните няколко месеца взривиха и обраха седем банкомата.

Намерен е джипа на престъпниците, в него са парите от последния обир. Самите бандити се крият в гората край село Боснек и спецполицаи претърсват района.

Операцията е под ръководството лично на главния секретар на МВР Младен Маринов.

„След преследване и заградителни мероприятия колегите са засекли автомобила, с който е извършено престъплението и извършителите. Те са преминали през полицейските блокади. Имало е риск за живота на служителите. Минали са през дерето на реката и сега се укриват в гората. Има един задържан. Други трима се издирват. Може да са въоръжени. Текат огледи на адресите на извършителите. Това са хората, които са замесени в част от обирите на банкомати, но не са само те”, каза в предаването „Здравей, България” Младен Маринов, главен комисар на МРВ.

„Знаем кои са другите трима, които търсим. Продължаваме издирването”,допълни още той.

Това са хората, които са отговорни за част от разбитите банкомати в последните месеци, но не са само те. Ние знаем имената на тримата, които издирваме“, завърши Младен Маринов.

Коментари

коментара