Перник бъка от ченгета! Жандармерия и специални части навсякъде!

В Перник ври от полиция, специални части и жандармерия. Навсякъде положението е напечено заради акцията по залавяне на банкоматните обирджии.

Полиция стои на Кралевски път и удря палката на всички.

По магистралата също е пълно с ченгета.

В района на Старо село има около десетина коли с жандармерия. На разклона за село Дрен също има две патрулки, които спират автомобили.

Полиция стои и в района на квартал Бела вода.

Полицаи обикалят с дронове гората в село Боснек, за да търсят бандитите.  Според главен секратар на МВР Младен Маринов полицията е засекла автомобила, с който е обиран банкомат.

Извършителите са преминали през полицейските блокади, имало е риск за живота на служителите. Напуснали са пътното платно, има задържано едно лице, друга трима се издирват, може да са въоръжени“, предупреди главният секретар. Той каза още, че бандитите се издирват от жандармерия, кучета и голям полицейски екип. Полиция е струпана в района на Ладовица, откъдето е снимката ни по-горе.

Припомняме:

Читател на ZaPernik.com пръв информира, че в района на Ладовица гъмжи от въоръжена полиция с два огромни джипа. По-късно се оказа, че се провежда мащабна спец акция по издирване на опасни престъпници.

Повод за акцията е взривен банкомат в Сапарева баня тази нощ. Ченгетата са влезли по следите на бандитите, които в последните няколко месеца взривиха и обраха седем банкомата.

Намерен е джипа на престъпниците, в него са парите от последния обир. Самите бандити се крият в гората край село Боснек и спецполицаи претърсват района.

Операцията е под ръководството лично на главния секретар на МВР Младен Маринов.

„След преследване и заградителни мероприятия колегите са засекли автомобила, с който е извършено престъплението и извършителите. Те са преминали през полицейските блокади. Имало е риск за живота на служителите. Минали са през дерето на реката и сега се укриват в гората. Има един задържан. Други трима се издирват. Може да са въоръжени. Текат огледи на адресите на извършителите. Това са хората, които са замесени в част от обирите на банкомати, но не са само те”, каза в предаването „Здравей, България” Младен Маринов, главен комисар на МРВ.

„Знаем кои са другите трима, които търсим. Продължаваме издирването”,допълни още той.

Това са хората, които са отговорни за част от разбитите банкомати в последните месеци, но не са само те. Ние знаем имената на тримата, които издирваме“, завърши Младен Маринов.

Коментари

коментара