Срам! Общинските съветници изложиха Перник толкова много пред експертите на „Софийска вода“

Представителите на Софийска вода ги беше срам да слушат нашите пернишки общински съветници

Общинските съветници на град Перник се изложиха изключително много пред представители на фирма „Софийска вода“, които дойдоха днес в Перник, за да научат нашите общински съветници как може да се пести вода в Перник и как може да се справим с водната криза. 

Вместо да слушат и да си записват, пернишките общински съветници се показаха в пълния си блясък с простотията.

Общинският съветник Милан Миланов започна да обижда личностно, че прокуриста на „ВиК“Камен Каменов бил само „чиновник“.

От БСП и ГЕРБ взеха да се карат кой е по-виновен за кризата. „Кой провали предишния воден цикъл на град Перник?“, крещяха от ГЕРБ.

„Ако ще се замерваме, дадените 5 милиона лева от правителството за водната криза са в следствие на вашата криза и трябва да мълчите много“, крещяха от БСП.

Най-грозни изказвания направи общинския съветник Милан Миланов, за който видно е важно да блесне, независимо с какво. Крещеше на микрофона и политиканстваше, а хората от „Софийска вода“ ги беше срам на къде да гледат.

„Та политически нападки, та какво ли не? Простотии големи се приказват тук. Като напишем декларация, та какво – ще напълним язовира ли?“, побесня Петър Първанов от АБВ.

След близо 2 часа скандали, най-накрая пернишките общнински съветници се опитаха да се озъптят взаимно и да дадат думата на хората от „Софийска вода“, които да им обяснят какво да се направи във водната криза.

Хората от частната фирма „Софийска вода“ обясниха, че трябва да се оправи водопроводната мрежа на Перник и дадоха пример как те в София са съкратили разходите на вода двойно. Относно краткосрочните мерки, от „Софийска вода“ препоръчаха да се оправи водоподаването през Владайския канал, където могат да се доставят до 2000 литра в секунда.

Общинските съветници от Перник анонсираха, че ще се карат отново помещу си след края на изказването на „Софийска вода“, но понеже не им било вече удобно да ги слушат софиянци им дадоха няколко минути за презентация на съвети и пак патардията започна.