Пълна каша в областната администрация на Перник

Кашата в областната администрация на Перник става все по-голяма, научи ZaPernik.com. Новият областен управител Емил Костадинов все още не може да се ориентира в обстановката и не знае откъде да започне да разплита кризата с водата на Перник,сочат първите му действия.

Днес Емил Костадинов се срещна с протестиращи от град Батановци, които вече седмица нямат вода. Но когато го попитаха дали ще може да се изгради тръба, която да ги върже към водопровод, областния управител отговори, че „не е бил на място и не може да каже“.

После Емил Костадинов се опитал да свика среща между кметовете на Перник и него. Срещата била насрочена за вторник от 10 часа. Първоначално обявената среща не е имала тема на разговор, което било разчетено, като доста несериозно, защото кметовете все пак трябва да знаят за какво е тази среща, за да се подготвят за нея. Тема нямало до късния следобед, когато се решило, че … срещата се разпада.

В същото време днес на проведено заседание на „ВиК асоциацията“, чийто председател е областния управител на Перник Емил Костадинов се решило за шеф на „ВиК“ Перник да се назначи шуменеца Илиян Илиев. Само, че и това може да се окаже пълно фиаско. Самият Илиев не е уважил срещата с присъствието си, а ZaPernik.com научава, че въобще не иска да се захваща с пернишката криза. Възможно е Костадинов да насрочи отново нова среща в търсене на друг директор на водното дружество.

Отделно от това по всички горещи точки в Перник, новия областен управител праща заместника си – таекуондиста Иво Иванов. Така се случи на протестите в кв. „Църква“, като Иванов винаги се появяваше в края на протеста, когато хората са се разотишли.

Въобще кашата е пълна.