Град Батановци – 10 дни без вода

Махала в град Батановци нямат вода вече десет дни. Хората са възмутени, показа репортаж на Би Ти Ви.

„От миналата сряда, 27 ноември сме без капчица вода, без водоноска, не можем да си посрещнем хигиеничните нужди. Ние сме петчленно семейство, колко минерална вода трябва да купя, за да се изкъпем, за да се изперем и готвим?“, оплака се жителка на Батановци.

„Три километра ходя за вода в едно кладенче. Някои си разтопяват сняг от покрива в шишета от 10 литра“, казва друга жена.

„Още през 2018 година уведомихме ръководството на „ВиК“ , областен управител, кмета на Общината и народни представители, че това, което днес е факт ще се случи. Помолих за среща „ВиК“, но те отказаха. Не желаят да вземат мерки. Не се спазва режима. Няма въобще вода. Блок 10 се наводнява във фекали. „ВиК“ не работи.“, съобщи кметът на град Батановци Радослав Петров.

„Имаше водоноска за един ден, но водата беше ръждива. Тя можеше да се използва само за тоалетна. На другия ден я взеха и изчезна“, оплакват се гражданите.

Жители на Батановци заплашват да затворят пътя Перник – Радомир, ако до утре вечер не потече вода в чешмите им поне за 2-3 часа на ден.

Вижте какво каза кметът на Перник Станислав Владимиров пред Би Ти Ви от тук.

Батановчани влязоха при новия областен управител на Перник – НА ЖИВО