Жители на кв. Църква пети ден без вода: Прането е лукс, пети ден не се къпем, издевателстват над нас!

Жителите на един от големите квартали – Църква, са оставени пет дни без капка вода. Дори в часовете, когато според въведения режим е указано, че трябва да има вода, чешмите в домовете на хората остават сухи. Това води до невъзможност те да се запасят с вода за времето, когато по режим водата спира.
Кризата засегна голяма част от домакинствата в квартала и доведе до ескалиране на напрежение и пораждане на силно недоволство у местните жители, които не са получили отникъде и информация за причините, породили петдневното безводие, съобщава КТ Кракра.

Перничани се примириха с абсурдната ситуация в 21 век да нямат вода и да са зависими от воден режим, но въпреки това същият не се спазва. Подадени са множество сигнали, както до ВиК Перник, кметство Църква, така и до Община Перник, обяснение и отговор няма на въпроса защо от 01.12. 2019 до днес 05.12.2019г. режима не се спазва и няма никаква вода в домовете на хората на улиците „Трайко Живков“ и „Грамаге“, пише до сайта Юлиян Алексиев.
Новоизбрания кмет Радослав Динев и неговия екип правят необосновани и абсурдни изказвания, от сорта на „ситуацията е овладяна“ и представят пред гражданите противоречива информация относно проблема. Не се дава ясна и точна информация какви мерки се предприемат за решаването на проблема, до кога ще продължи същият и какво да правят хората. Правителството отпусна помощ за града- да се раздава бутилки с вода, но такива в квартал „Църква“ не се предоставят на хората, които 5 дни стоят без вода,съобщава до ZaPernik.com Юлиян Алексиев.
Нели Михайлова: „Положението е критично. Аз съм диабетик, хипертоник, пети ден издевателстват над нас. Нямаме грам вода пети ден, чак мис е реве, незнам към кого да се обърна, адекватен разговор – абсурд. В момента имам чувството, че ще колабирам, разбирате ли на какво сме подложени“.
Мария Грозданова: „Дереджето ни е такова: баща ми почина, разведена съм, ще ни измръзнат тръбите, после кой ще ме обезщети мен това ВиК, не мога да разбера. Всичко мълчи, всичко се оправдава, безсмислени оставки се правят…..пети ден без вода. Сама жена, тези тръби, на кой да се молиш. Това е някаква инквизиция тук, няма живот, няма спасение тук“ 
Хората казват, че се справят по първобитен начин без вода. Жена коментира :„Прането е лукс, пети ден не съм се къпала“.
Пълното безводие тормози и детската градина в квартал Църква, сигнализират обезпокоени родители. Водата в детското заведение е спряна от понеделник. А до вчера, 5 декември, са използвани всички количества вода, които градината е имала като запаси.
За пиене на децата е доставена бутилирана вода, подсигурени са и определени количества за поддържка на хигиена в кухнята и подготвяне на храната.