ГОРЕЩА ТОЧКА! Ярджиловци на протест за вода! Селският кмет Данчо от АБВ започна предизборната си кампания по БТВ! Вяра Церовска с реакция по темата на деня!

Село Ярджиловци се вдигна на протест днес, защото една част от селото все още няма водопровод, въпреки изградения водопровод в по-голямата част от селото, научи ZaPernik.com.

Екип на БТВ бе на място, за да заснеме протеста.

Хората се страхуват, че проекта за водопровод на селото няма да бъде довършен. В селото пълзи слуха, че даже щели да спрат водата и на тези, които вече имат водопровод. Според слух на протеста, парите за останалите улици без водопровод били в Община Перник, но не идвали до селото, защото кмета Церовска ги е откраднала.

Докато кмета на село Ярджиловци говореше пред камерата на БТВ двама човека му правеха фон с плакати, написани с един и същи шрифт и цвят на буквите.

Кметът на село Ярджиловци от АБВ си прави предизборна кампания в ефира на БТВ. В момента служители на Община Перник осъществяват контакт с медията, тъй като тя не е поискала нашето мнение, за да кажем истината на хората“, каза кмета Церовска.

„Десетилетия наред село Ярджиловци нямаше питейна вода. Никога селото не е имало водопровод. Хората мечтаеха за питейна вода в 21 век. Откакто съм кмет на Перник, две-трети от селото има питейна вода. Другата една трета протестира. Проектът за водата е на два етапа. Изпълнихме успешно първият етап, работим да вържем и останалата една трета от хората с питейна вода. И ще го направим. Но се съобразяваме с техническите и финансови рамки на програмата ПУДОС, по която осъществяваме проекта. Водопроводът е разделен на два етапа. Проектът е вкаран лично от мен за цялото село. Подобрихме и актуализирахме проекта за цялото село,но е разделен на два етапа, защото програмата ПУДОС има изисквания и стойност до която финансират проектите.“, каза пред zaPernik.com кмета на Перник Вяра Церовска.

„Най-много ме заболя от плаката, с внушението, че Церовска е направила нещо с парите. Аз имам име в този град и не мога да допусна да ме свързват с подобни лъжи. Нека човекът, която държи плаката дойде още в понеделник в Община Перник и установи истина ли е това, което пише на плаката му. И дали ще си смени думите на плаката, когато направи проверка на твърденията си?! Кметът на село Ярджиловци, от партия АБВ, много добре знае, че парите за останалия водопровод не са дошли в Община Перник, но показва такива плакати пред цяла България. С лъжи ли ще си прави предизборната кампания? Никога не съм си позволила да излъжа или да нападна човек с невярна информация, но това минава границите“, каза Вяра Церовска.