И новата министърка на правосъдието – съдийката от Перник Десислава Алхадова – с два пъти по-евтин апартамент в София

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Десислава Ахладова / БГНЕС, архив

 Новият изпълняващ дейността министър на правосъдието – Десислава Ахладова също си е взела евтин апартамент в София. Това става през 2007 г. , когато Ахладова е зам.-шеф на Районен съд – Перник. Тя си купува имот в София само два пъти по-евтино от пазарните цени, съобщава Бивол.

Алхадова седна на мястото на подалата оставка Цецка Цачева, след избухването на скандала с евтините апартаменти в жилищен блок на фирма „Артекс“, от които са се  възползвали ред важни клечки, свързани с управлението на страната.

Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов – Елисавета, се оказа безспорният лидер в класацията по най-евтино придобит луксозен апартамент от натрупалата популярност в последната седмица строителна компания „Артекс“, съобщават Факти.бг.

С имоти под пазарната цена се оказаха още Цветан Цветанов и Вежди Рашидов от ГЕРБ, зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов, бившият шеф на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков и депутатите от БСП Корнелия Нинова, Жельо Бойчев и Валери Жаблянов.

Заради скандалите с евтини имоти от фирма „Артекс“ оставки подадоха правосъдният министър Цецка Цачева и зам.-министърът на спорта Ваня Колева.