Издават книга за 100-годишнината на ФК „Миньор“ – Перник

Юбилейна книга от 500 страници ще бъде издадена по повод 100-годишнината на пернишкия футболен клуб „Миньор“. Книгата е дело на автора Стефан Сергиев, който не за първи път пише за спортната слава на града ни. Книгата съдържа 350 страници компютърни, а останалите са приложения.

Книгата е готова и предстои да бъде отпечатана, разкри председателят на областния съвет на БФС Валентин Лазаров в интервю за телевизия Кракра.

Миньор отбелязва точно 100 години от създаването си през тази 2019 г. По повод това футболните среди в Перник подготвят редица събития.

Освен книгата, има предлжение да бъде направена паметна плоча по повод основаването на Клуб „Кракра 1919“, която да бъда поставена над чешмата на стадион „Миньор“. Предложението е също на Сергиев. С това изненадите не спират, а феновете на Миньор също са взели присърце стогодишния юбилей и работят за отбелязването му, каза още Валентин Лазаров.

„От създаването на клуба от 1919г. до сега, това е една богата футболна история, която много хора са я писали и много хора са заслужили да бъдат удостоени с внимание и признание“, смята той.

Юбилеят ще бъде ознаменуван и с различни традиционни спортни събития и турнири от спортния календар на Перник. На 8-ми март има организиран традиционен турнир от Община Перник и Българската работническа организация „Спорт и здраве“. Следват през месеците март и април турнири по футбол за малките, предстои и 13-тия турнир за Купата на кмета за юноши родени 2007-2009 година.