Деца от детска градина в Перник влязоха в полицията, показаха им палки и белезници, но от всичко най-харесаха полицейското куче

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

14 малчугани на възраст 6-7 години от детска градина „Райна Княгиня“ № 15 в Перник посетиха Първо РУ – Перник вчера. Под ръководството на г-жа Камелия Милчева, инспектор „Детска педагогическа стая“ децата се запознаха на място с условията, при което се трудят полицаите и колко отговорна, рискована и необходима е тяхната професия за обществото.

С голям интерес малките посетители се запознаха с помощните средства, използвани от служителите на реда. Палките, белезниците, бронежилетките, щитовете и каските ги впечатлиха неимоверно и голяма част от тях пожелаха да ги сложат на телата си.

Голямо вълнение и любопитство беше предизвикано и от стрелбището, където униформените тренират и залата за фитнес и спорт. Очакван интерес сред младата аудитория предизвикаха полицейските автомобили, до които се докоснаха и разбраха тяхното предназначение и използваните технически съоръжения.

Но най-много бяха впечатлени от полицейското куче, което изпълни множество команди и откри скрит предмет в лек автомобил.

Навсякъде където бяха, малчуганите направиха множество снимки за спомен. Накрая бяха почерпени с бонбони и лакомства и си тръгнаха развълнувани и много впечатлени, с пожелания към полицаите за Весела Коледа и щастлива Нова година.