Извънредно: В 14.45ч. здравният министър Кирил Ананиев спря търга на НАП за Профилакториума в Перник

Здравният министър Кирил Ананиев спря разпродажбата на Профилакториума

Извънредно в 14.45 часа здравния министър Кирил Ананиев се е обадил на пернишкия народен представител Станислав Владимиров, за да му заяви, че след подадения от пернишки депутати сигнал на обяд в парламента е спрял търга на НАП за продажба на пернишкия Профилакториум.

Както zaPernik.com пръв писа снощи, НАП обявиха болницата за продажба, заради дълг от 400 000 лева.

Тази сутрин на извънредна среща в парламента пернишки депутати от всички политически сили се събраха с общи действия, за да спрат търга на НАП.

Депутатът Красимир Велчев от ГЕРБ е информирал премиера Бойко Борисов, който е на посещение в Мароко.

Станислав Владимиров и Александър Александров са дали папка с документи от търга на НАП на здравния министър Кирил Ананиев, който бе пресрещнат в коридорите на парламента по време на днешното парламентарно питане.

Както ZaPernik.com писа на обяд, когато Ананиев е научил, че НАП разпродава Профилакториума, му е паднало ченето. Казал е, че като се прибере в Министерството на здравеопазването, веднага ще направи проверка и вземе мерки.

Минути преди 15 часа, здравния министър Кирил Ананиев е информирал депутатите, че търга е спрян. Освен това Ананиев е казал, че ще намери начин, въпреки, че болницата е общинска, да влезе в нея и да види какво се случва там.

Днес по-рано кметът на Перник Вяра Церовска обяви, че от три години, всички плащания към Профилакториума вървят по график. Кметът Церовска обяви, че НАП няма право да продава болницата, защото е публична-общинска собственост и това не е законно.

От 19 часа снощи – откакто гръмна скандала с търга на НАП, до потушаването му от министър Кирил Ананиев в 15 часа днес, принципалът на Профилакториума – Общински съвет Перник и неговия председател Иво Савов се скриха и не казаха нито дума по горещата тема. Мълчаха и директорите на болницата, които я източваха с фиде за 8 лева и лютеница за 7 лева бурканчето.

Около 15 часа от Общински съвет Перник обявиха пред ZaPernik.com, че председателя Иво Савов е насрочил извънредна сесия на Общински съвет за 7 декември по темата с Профилакториума.

ZaPernik.com продължава да я следи!