Кметът на Перник с първо изявление за запорирания Профилакторум: НАП не може да го продаде, ще се опитам да отменя търга

Ще се опитам да отменя търга на НАП за Профилакториума, защото той е публична общинска собственост и не може да бъде продаван„, това каза кмета на Перник Вяра Церовска като първи коментар на сензацията, която вчера zaPernik.com гръмна, че Националната агенция по приходите е обявила да продаде сградата на Профилакториума на 18 декември 2018 година от 10 часа, чрез търг.

Нищо ново не се случва с Профилакториума, нито със сградите, които са запорирани на НАП„, каза кмета на Перник Вяра Церовска.

„Когато встъпих в длъжност кмет на Перник се оказа, че на НАП е дадена голямата сградата на улица „Радомир“1, целия спортен комплекс Миньор, включително и стадиона,  старата банка в Перник, сградата на Металург в кв. Изток и други“, обяви Церовска.

Профилакториумът не може да бъде продаден, защото той е публична общинска собственост. На база на това правно основание, ще се опитам да спра търга на НАП другия месец„, обяви кметицата.

„Винаги съм съдействала на Профилакториума. През последните три години, Профилакториума редовно получава гласувания от Общинския съвет бюджет. Напълнихме сградата на Профилакториума със съдържание. Направихме ремонтни дейности. Ние не сме спрели да мислим за Профилакториума“, каза Вяра Церовска.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Сензация в Перник: НАП пусна за разпродажба пернишкия Профилакториум