Пернишката полиция с нов репресивен акт! Ето какво се случи на „За Перник“, когато попита МВР защо пише протоколи на протестиращите

Шефът на пернишкото МВР Димитър Попов /с ушите/ и пресаташето му Венцислав Алексов

След като през миналата седмица сайта „За Перник“ изпрати писмено въпроси до МВР Перник, във връзка с протоколи, които се пишат на събрали се граждани на паркинга на магазин „Кауфланд“, карайки ги да се подписват, че няма да протестират, пернишкото МВР спря изпращането на информационния бюлетин с престъпления до ZaPernik.com.

Сайтът е изваден от листата на журналистите, които получават сводката, навярно като репресивна мярка срещу зададените въпроси?

По този начин явно пернишката полиция се надява, че ще ни спре кранчето на криминалните новини, но ..ядец!

До МВР Перник:

Само се излагате, драги ченгета! Поискахме мнението Ви, за да ви дадем трибуна, да обясните на гражданите на Перник какво и как правите. Да разясните позицията си пред перничани. Да има баланс в мненията – тези на протестиращите и тези на държавата.

Ние бюлетина както виждате по новините ни го получаваме и го качваме първи, защото доста наши пернишки колеги, които го получават и ни го препращат на секундата, възмутени от ченгеджийските ви номера.

Отношението ви към 25 000 читатели дневно е обидно.

Нямаше да пишем това, ако не бяхте се обърнали към журналистите да ви задават писмено въпроси. Е, въпроса е това: Защо спряхте да информирате най-голямата медия в региона за дейността на МВР, след като ви изпрати въпроси за протестиращите? Това е прецедент за цялата 11 годишна история на zaPernik.com!

След като няма бюлетин за zaPernik.com, небе – таван!