Малката Сиси от Перник реди благотворителна изложба „Живот за тати“ в кв. Изток

Благотворителната изложба „Живот за тати“ ще бъде в галерия „Марин Гогев“ в кв. Изток на 29.11 (четвъртък). Всеки посетил изложбата може да закупи картина, на цена определена от него.

Миналата седмица, група млади перничани обявиха, че организират благотворителна изложба под наслов „Живот за тати“ в помощ на семейството на малката художничка Сиси. Галерия „Марин Гогев“ на ул.“Благой Гебрев“ № 15 в кв. Изток отваря врати за изложбата на 29.11.2018г. (четвъртък) от 18:00ч. до 20:00ч. Младежите канят всички перничани на откриването на благотворителната изложба.

Галерията ще бъде отворена и за всички посетители и дарители и на 30.11.2018г. през целия ден, където ще бъде поставена и кутия за дарения.
Всеки, който посети галерията ще може да разгледа творбите на малката художничка и да закупи някоя от тях, както и ръчно изработени от цялото семейство поздравителни картички. Цената на картините и картичките – определяте самите вие, а входът е свободен.

По време на изложбата ще имате възможността да се запознаете и със Сиси и нейното семейство и да се докоснете до творчеството на талантливото дете, „Светът на Сиси“, както го наричат близки на семейството.

За доброто настроение на посетителите ще се погрижат гупа млади творци и изпълнители, които подкрепят каузата.

Да дадеш своя принос на благотворителни каузи съвсем не е трудно начинание. Затова не пропускайте и вие да подкрепите благотворителната кампания. Надяваме се в нея да се включат много наши съграждани. Нека да дарим надежда и творим добрини“, призовават младите перничани.

Те добавят, че искат да подкрепят това българско семейство в този труден за него момент.

С организираната от нас благотворителна изложба се надяваме да съберем нужните средства за лечението на г-н Стефанов и да подпомогнем семейството материално. Вярваме, че то ще почувства подкрепата от нас и това ще им даде сила в тази битка и надежда за бъдеще“, коментират още те.

ЗА КАУЗАТА:
10-годишната художничка рисува, за да спаси болния си от рак баща – Ивайло Стефанов. „Мечтая тати да се оправи“, казва на всеки Сиси. Рисунките върху дъски на малкото момиченце олицетворяват нейната мечта и надежда за живот на нейния баща. Всеки ден след училище, тя застава на площада и продава рисунките си, а събраните средства дава на баща си с думите: „Ето , татко това е да си помагаме!“