Шок: Новият шеф на ФК „Миньор“ – Георги Славчев оплю Община Перник: Не дават достатъчно, няма къде да тренираме

Снимка: Спортал.бг

Георги Славчев е новият стар шеф на ФК „Миньор-Перник. Бившият защитник на Левски се завърна като изпълнителен директор на „чуковете“ и даде първото си интервю за предаването „От дузпа в тъч“. 

Припомняме, че Георги Славчев бе изпълнителен директор на клуба по времето, когато президент бе Никифор Вангелов. 

Ето какво каза Славчев по отношение ситуацията с Миньор Перник, цитиран от Спортал.бг:

Изпълнителният директор на Миньор (Перник) Георги Славчев гостува в „От дузпа в тъч„, където говори за проблемите пред „чуковете“. Бившият футболист отправи обвинения по адрес на местната Община, която според него не помага достатъчно на футбола в Перник. Славчев довери, че играчите на Миньор нямат къде да тренират.

„Искрено се надявам да възродим пернишкия футбол. Мястото на Миньор не е във „В“ група. Трябва доста силна подкрепа от страна на Oбщината и обществеността в Перник. Общината помага, но мисля, че не е достатъчно. В момента нямаме къде да тренираме. Тук е мястото на хората от Общината да вземат мерки да се направи тренировъчна база както за юношите, така и за мъжкия отбор. Късметът сега ни беше, че времето навън се задържа хубаво доста дълго време. Имаме един централен терен за мачовете, на който тренираме. Използваме и изкуствен терен, което не е окей за отбор с претенции за по-горно ниво. Има свободни терени за строеж на спортна база в Перник. Нека се вземе пример от Пазарджик, където Общината помага изцяло на Хебър.

Навремето се играеше много здрав футбол в Перник – и на терена, и извън него. Сега отборите ходят в Перник все едно са на екскурзия. Не мога да си го обясня как е допуснато това нещо. Трябва да върнем страха у гостите, това е една от следващите ни цели. Велислав Вуцов? Към този момент не сме разговаряли с никого. Първата крачка е президентът да се разбере с Общината. Трябва ни доста по-голяма подкрепа от нея. Имам чувството, че само чакаха нашето идване, за да се отдалечат от клуба.

През зимата трябва да привлечем двама-трима футболисти, които да вдигнат класата на отбора. Най-малкият проблем е намирането на добри играчи. Познавам доста такива, а и Перник е близо до София. Трябва обаче доста да се работи. Според мен имаме най-добрия отбор в Югозападна Трета лига. Бивши футболни величия от Перник и бивши клубни ръководители вкарват напрежение в отбора. Не разбирам защо го правят. Ако ги назначим, сигурно ще искат да се уволнят сами след два мача“, каза Георги Славчев в „От дузпа в тъч“ по Sportal TV.
А какво казват хората? 
Перничанин коментира по под интервюто: „Защо не кажеш как взимате заплатата на юношите интегрирани в мъжкия отбор, за да плащате по 2000-2500 лева заплата на мизерниците, които доведохте да са „лидери“ в отбора !? Не знам дали на терена гостите си идват на ескурзия, но ако рязко не си промените отношението към клуба ви, Перник ще ви се стори тесен на всичките, които се храните от Миньор!“
„Аре и тоя капацитет… Поредния смешник, който си мисли, че само шанса му пречи да води Реал Мадрид, примерно, какво остава за някой от българските грандове… А, и разбира се, общината винаги е длъжна да дава пари на футболните отбори, вместо да дава пари за масов спорт…“, гласи друг коментар.