Из коридорите на властта в Перник: Общински съветници съзряха нова кандидатура за кмет на Перник от ГЕРБ

Общински съветници от Перник съзряха нова кандидатура за кмет на Перник. Това се случи на вчерашната сесия на общински съвет, научи zaPernik.com.

Освен точките, поради които са се събрали, съветници от различни партии коментираха помежду си и в коридорите, че очакват младата звезда на ГЕРБ – кмета на кв. Изток Емил Костадинов да бъде изненадата на ГЕРБ за предстоящия кметски пост, ако кмета Вяра Церовска откаже да се кандидатира за втори мандат.

Емил Костадинов е най-младия градски кмет, но последната година-две успя да набере скорост из кварталци. Според общинските съветници не е изключено името му да се завърти сред потенциалните кандидати за голямата община, но не е ясно дали това ще бъде на предстоящите избори за кмет или след един мандат.

Емил Костадинов се ползва със стопроцентовата подкрепа и на лидера на ГЕРБ Перник и кмет Вяра Церовска. Реално тя му подаде ръка и го изстреля в политиката. „Мога да кажа, че това момче е много честно и работи много„, споделяла е Церовска, която иначе е пестелива на комплименти.