Младежи от Перник организират благотворителна изложба под надслов „ЖИВОТ ЗА ТАТИ“ в помощ на семейството на малката художничка Сиси

Група младежи от град Перник организират благотворителна изложба в помощ на семейството на Сиси. 10-годишната художничка рисува, за да спаси болния си от рак баща – Ивайло Стефанов.

„Мечтая тати да се оправи“, казва Сиси.

Рисунките върху дъски на малкото момиченце олицетворяват нейната мечта и надежда за живот на нейния баща. Всеки ден след училище, Сиси продава рисунките си на централния площад в Перник, а събраните средства дава на баща си с думите: „Ето , татко това е да си помагаме“.

Научавайки за семейните изпитания на семейството на Сиси и водени от стремежа за помощ, съпричастност и солидарност, младежи от Перник решиха да организират благотворителна изложба с авторски произведения на Сиси. За целта младежите събраха помежду си средства и закупиха всички необходимо материали за изложбата.

„Искаме да подкрепим това българско семейство в този труден за него момент. С организираната от нас благотворителна изложба се надяваме да съберем нужните средства за лечението на г-н Стефанов и да подпомогнем семейството материално. Вярваме, че семейството ще почувства подкрепата от нас и това ще им даде сила в тази битка и надежда за бъдеще“, казаха младите хора. Те добавят, че да дадеш своя принос на благотворителни каузи съвсем не е трудно начинание.

„Затова не пропускайте и вие да подкрепите благотворителната кампания. Надяваме се в подкрепа на благотворителната кауза да се включат много наши съграждани. Дата, място и час на изложбата ще бъдат допълнително уточнени.