Отново мазало зад блок 63 на ул. „Кракра“ в Перник

Както преди време писахме, перничанин се оплака от сметището, което се е образувало зад блока, в който живее. Перничани продължават да изхвърлят каквото им падне около кофите за боклук, а сметосъбиращата фирма „изхвърлят само кофите и за останалото се правят,че не го виждат„, пише отново до zaPernik.com Пламен. По думите му положението е било по-зле и отпреди. Той задава въпрос към управата на града, как очаква да си плаща данък смет, при положение, че боклука не се изхвърля.

От общината пък казват, че се стремят да контролират действията на сметопочистващата фирма и пращат писма за почистване на проблемните точки в града. Пробелмът обаче е с контрола на самите перничани, които хвърлят незаконно боклука, тъй като те рядко биха могли да бъдат хванати в крачка.

От общината призовават гражданите на Перник да проявят добросъвестност и да изхвърлят регламентирано боклука си.

От Общината припмнят, че строителни, едрогабаритни и градински отпадъци се транспортират и депонират от самите хора, на специални за това площадки. Нарушителите подлежат на глоба от общинския инспекторат, но е трудно да бъдат хванати в крачка. Иначе глобата за това да си изхвърлиш нерегламентирано боклука е в размер на 1000лв.