40 леки автомобила с превишена скорост, сред които две поршета и луксозен “Мерцедес”, шофирани от дами заснеха САМО ЗА ЧАС ченгета на магистрала „Струма“

Вчера след обяд пътни полицаи от Дупница регистрираха рекорд при извършена проверка на разклона за Бобошево на АМ „Струма”. Само за един час камерата е заснела 40 леки автомобила с превишена скорост, сред които две поршета и луксозен “Мерцедес”, шофирани от дами. 

Допустимата скорост на АМ “Струма” е 140 км в час. Някои от заснетите автомобили са се движили с над 200 км в час. Собствениците им ще получат уведомителни писма за съставени актове за шофиране с несъобразена скорост и ще отнесат съответните глоби, пише struma.bg. На осем шофьори пък вече са написани актове. Един от тях е шофирал с 0,7 промила алкохол в издишания въздух, което ще му струва 500 лв. глоба и 6 м без книжка.

Останалите са санкционирани за неплатена „Гражданска отговорност”, за което глобата е 400 лв., и за непуснати фарове. На този участък от АМ “Струма” често стават пътни инциденти. Шофьорите се движат с по-висока скорост от допустимата и създават предпоставки за ПТП-та, коментираха пътни полицаи.