Профили на ГЕРБ твърдят: Протестът в Перник е организиран от Мартин Жабата и БСП

Профилите на хора от ГЕРБ Перник започнаха да споделят информация във Фейсбук, че протеста в Перник бил организиран от БСП и посочиха като фигура Мартин Мариов – Жабата.

В статия на неизвестния сайт „Брейкинг“, препечатана от десетки профили на членове на ГЕРБ Перник и партийни сайтове се пише следното:

Червени активисти от Перник организират „спонтанен протест срещу цените на горивата“. Партийно мероприятие, маскирано като „спонтанен“ протест срещу цените на горивата се готви от БСП-Перник довечера. Целта е „народното недоволство“ с две-три коли да блокира пътя за магистрала „Струма“ в час пик, да предизвикат огромно задръстване на пътя, което да имитира „всенароден протест на хиляди българи“ срещу „системата“.

Организатори на протеста са местни членове на БСП-Мартин Мариов, член на Националния младежки съвет на столетницата, Марио Богданов, също червен партиец и Елена Кръстева. Дамата е отстранена от ръководството на БСП-Перник заради скандали и побой, но остава редови партиец. Те организират членовете на столетницата от Перник да участват в протестите, маскирани като недоволни хора.

ZaPernik.com се свърза с нарочения от статията за организатор на протестите Мартин Мариов. Той каза:

„Искам да благодаря на ГЕРБ Перник за гениалната им идея да отклонят вниманието от активната гражданска позиция, която перничани показват в последните дни. Гордея се, че съм перничанин! Перник показа своя дух и непримиримост с неправдата, която ни е заобиколила. И това, че съм от БСП нима не ми дава право да изразявам гражданската си позиция?! Не видях и не чух никъде на протестите досега да се скандира БСП, а напротив чух викове в друга посока. Мисля, че перничани няма как да ги заблудите с подобни платени статии кой е организатора на протеста. И искам да споделя, че на протестите през тези дни видях много хора, които са от ГЕРБ или са били от ГЕРБ и бяха там. Така че мога отново да поздравя перничани с активността и се гордея, че съм роден в този град и ще продължавам да отстоявам позицията, която съм имал досега, а именно да бъда винаги активен гражданин на тази държава. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!“

Тази вечер перничани се организират отново във Фейсбук за протест. ZaPernik.com оставя читателите сами да отговорят на въпроса, организирани или спонтанни са протестите или не, както твърдят членовете на ГЕРБ. Ние отразяваме различните гледни точки.