Готви се още по-голям протест в неделя! Ще успее ли Перник да бутне правителството?

Тази вечер в Перник се случи невиждано от много години насам. Хиляди перничани с автомобили излязоха на протест срещу правителството, с искания за по-ниски цени на горивото и храните.

Протестиращи се събраха от бившата зала „Миньор“ и обиколиха целия град с автомобилите си. Шествието минаваше първо през центъра на Перник, улица „Струма“, после „Софийско шосе“ до кръговото на магизин „Кауфланд“ Изток. Когато първите коли пристигаха в кв. „Изток“, последните тръгваха от зала „Миньор“. Това са около 10 километра опашка от автомобили.

Перничани се организират за нов протест в неделя. В социалните мрежи хората се организират с призиви за отиване към София в 14 часа.

Някои хора се разбират за 14 часа пред храм-паметник „Александър Невски“, други пишат за 11 часа на пътен възел „Даскалово“.

Тази вечер жандармерия е блокирала входа на София, най-вероятно, за да осуети опит за преместване на протеста от Перник в София през събота вечерта.

Перничани са едни от най-пострадалите от цените на горивото. Десетки хиляди хора, които живеят в Перник, работят в София, а голяма част от тях ползват автомобили. Това са около 60 километра дневно за отиване и връщане. Средно около 2000 километра месечно.

Ще успеят ли перничани да свалят правителството„?, питат се хора на улицата, след като се проведе невиждан по размерите си протест днес?!