Пернишко гъзе изпафка един коз, качи се на БМВ-то и запраши по магистралата, но…

24-годишен е задържан за шофиране на автомобил под въздействието на наркотични вещества.

Вчера, на автомагистрала „Струма“ бил проверен лек автомобил „БМВ“, управляван от 24-годишният Д.Б. от гр. Перник. При изпробването му с техническо средство за употребата на дрога е отчетен положителен резултат за канабис. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Започнато е бързо производство.

Друг перничанин застава пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

На 30 октомври, в гр. Перник, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ бил проверен лек автомобил „Ситроен“, управляван от 53-годишният Р.Е. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени рекордните 3, 08 промила. Мъжът отказал кръвна проба. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

С 1, 91 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си малка Форд „Фиеста“ 31-годишният А.В. от радомирското с. Дрен. Мъжът бил проверен на 29 октомври тази година в селото. Органите на реда установили още, че колата е с регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство, а А.В. шофира в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.