Пернишкият приют за кучета е кораб без компас, заедно със 130-те кучета в него

Както zaPernik.com вече е писал, пернишкият приют и изолатор бе напуснат от миналите доктори, които се грижеха за него. В момента няма лекари или фирма, която да кастрират кучетата на Перник. Останали са единствено природозащитниците около Аделина Александрова, които на добра воля прибират кучета в техни незаконни приюти и се опитват да ги изкарват за чужбина, като транспортните разходи се плащат от немците, решили да осиновят кучета.  След като се опитаха да кандидатстват и да вземат на стопанисване приюта в Перник без печалба, от Общината се дръпнаха.

В писмо до обществеността и приятелите си, публикувано в социалната мрежа Фейсбук, Аделина Александрова описва състоянието на положението с изолатора и кучетата в Перник и съобщава, че търпението им е на привършване. Ето какво пише тя:

Общински приют Перник от доста време и за пореден път е кораб без компас,заедно със 130-те кучета в него.
Дайте пример коя друга община в България,Европа,21 век е в състояние да забърка такава боза.
Изгонена предишната фирма,с 12 дела заведени срещу нея с обратни искове за ухапани от бездомни кучета,но от предишни години,тези кучета не са кастрирани от тях..
Подадена от нас оферта с печалба 0-около 10 жени пожелахме да вършим работата в приюта безплатно,само и само да има кастрации и транспорт.
В момента храним кучетата,лекуваме дирофиларии,плащаме на гледачка.
Пред приюта има планина от чували с фекалии,които никой не иска да извози,спукан водопровод.
Вместо да се направи нещо за града,се плаща да ни следят с дронове и патрулки с частни номера.Били сме продавали кучета….
Вече 40 дни няма кастрации,има заповед да не се приемат нови кучета.
ТРЯБВАЛО ДА ЧАКАМЕ?ОК,ТУКА СМЕ.
Само че дали някой си задава въпроса ако се оттеглим,при липсата на други луди,които се нагърбват да работят в мизерия,липса на условия,липса на пари,на разбиране,на диалог с общината (мисия явно невъзможна)???
Ако върнем тези 130 и още 220 които обгрижваме по улиците,и започнем да упражняваме правото си на обществен контрол?Ако си клатим краката като някои и спрем да работим?
Висок е прагът на търпението ни,но всичко има граници.Жалко за стотиците животинки,които щяха да са напуснали Перник,жалко за всички които се родиха и ще се родят в Перник по вина на управа,оставила града без кастрации.Глупост,безотговорност,липса на интерес към проблема,унищожаване на труда на шепа хора,борещи се с вятърни мелници.
Докъде доведе обичайният метод за справяне с бездомните,масовите отравяния,всички знаем кой изтрови домашни и бездомни?
Изчезнаха ли?

След края на поста си, природозащитничката Аделина, добавя

Ще изчакаме до 5.10. После ще направим това, което трябваше да направим отдавна.

И още: 

Съжалявам за загубеното време и търчане по етажи,инвестиционни намерения,оферти,купища документи.
Почваме отново спасяване на парче,насила закононарушители,ще ме обвини някой за незаконен транспорт,или нерегламентиран приют и ще го пратя да пита пернишка община защо сме отново в каменната ера.
Но и това ще приключи скоро,остава ни само партизани да станем.