Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна в кабинета си световния шампион по класическа борба за студенти в щата Гояс, Бразилия – Радослав Василев

Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна в кабинета си световния шампион по класическа борба за студенти в щата Гояс, Бразилия – Радослав Василев, който е и треньор на спортен клуб по борба „Миньор Перник“. 

„Горда съм и много щастлива, че толкова значими личности като вас с успехи, които са ги постигнали с труда си, са тук в нашата община, в нашия град“, сподели с възторг кметът.
„Вие сте нашите герои, хората, които правят истинските неща. Примерът за младите, гордостта за нашия град“, добави Вяра Церовска.

Шампионът Радослав Василев завоюва приза на финала, в категория до 60 кг., срещу представителя на Япония – Киоши Кавагучи.
„Не мога да опиша с думи радостта от победата.Тренирал си цял живот, отиваш и показваш това, което можеш и за това,което си се готвил. Чисто психически трябва да си подготвен, а това идва с годините, натрупваш опит.Много съм щастлив, че точно в този момент успях да го покажа на хората, които вярват в мен“, разказа Радослав Василев, който беше придружен от Иво Ангелов, световен шампион по борба класически стил.