Перник се превръща в дестинация на боклука

„В последните години Перник не се развива добре, въпреки че е само на 20 км. от финансовия и административен център на България. София се е превърнала в оазис за инвестиции, но дори малка част от тях не идват в най-близкия до нея областен град“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров в предаването Патарински Live по Канал 3.  

Той добави, че в последните два месеца, обаче има подадени няколко инвестиционни намерения за изгаряне на отпадъци в индустриалната зона на града.

Перник се превръща в дестинация на боклука. Най-вероятно някой от тези, които искат да се занимават с този вид бизнес не са изчакали всички разрешителни процедури и, вече са започнали, защото миризмата в някои от кварталите на града е ужасяваща“, каза още Владимиров.

Той заяви, че като народен представител ще изиска цялата информация по този случай, защото това е една от най-често поставяните теми на приемните му дни от известно време.

Вместо да привличаме инвестиции, които да създават работни места и да носят добра добавена стойност, ние ще привличаме боклука на цялата държава. Това ли е бъдещето на Перник?“, попита Владимиров.

Народният представител бе категоричен, че ще се занимава с тази тема до край, за да не се превърне родният му град в дестинация за преработка на RDF и всякакви други отпадъци.