Криминални новини: Какво се случи в село Рударци и гр. Радомир?

43-годишен мъж застава пред съда за шофиране на автомобил без регистрационни табели.

На 28 май  в пернишкото село Рударци бил проверен лек автомобил „ Нисан Микра“, управляван от столичанина Д. Д.

Органите на реда установили, че регистрационните табели на автомобила са временно отнети поради извършени нарушения от водача му. Започнатото досъдебно производство приключило с привличане на 43 – годишният мъж като обвиняем.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Радомир. Двама шофьори, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества са установени  от служители на РУ – Радомир през почивните дни.

На 14 септември, около 17,30 ч., на улица ‘‘Голобръдска‘‘, в град Радомир, в хода на специализирана полицейска операция е спрян за проверка л. а. ‘’КИА Спортидж‘‘ с пернишка регистрация и водач Д. Р. на 19 години.

При изпробването нето му с техническо средство било установено, че е употребил канабис. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Задържан е  за 24 часа с полицейска заповед. Образувано е бързо полицейско производство и работата по случая продължава.

Около 21,30 ч. на следващия ден, на ул. „Александър Батенберг“, автопатрул на РУ Радомир проверил лек автомобил „Нисан Примера“ с пернишка регистрация, управляван от 21 –годишния перничанин М. К. Оказало се, че  и той управлява колата си под въздействието на наркотично вещество. Младежът дал кръвна проба. Задържан е за 24 часа с полицейска заповед.

Образувано е бързо полицейско производство и работата по случая продължава.