Дървосекач намушка трънчанин с нож в гърба

33-годишен, криминално проявен мъж бе задържан от служители на  РУ Трън за нанасяне на лека телесна повреда.

Късно снощи, около  23,15 ч. в РУ Трън бил подаден сигнал за намушкан мъж в трънското село Лева река. Пристигайки на местопроизшествието,  служителите на реда заварили 35 – годишния И. Ж. с прободна рана в областта на гърба.

Потърпевшият незабавно бил транспортиран в ЦСМП Перник без опасност за живота. Криминалистите от РУ Трън  предприели незабавни оперативно – издирвателни мероприятия, в резултат на които бил установен извършителя на криминалното деяние – З. Я. ( 33 г. ) от град Кюстендил.

Открит е и ножа, с който била нанесена прободната рана. Двамата мъже работили заедно като дървосекачи в района на селото.  Оказало се, че повод за намушкването е възникнал спор между тях.

Извършителят е криминално проявен, познат на органите на реда с извършени кражби. Задържан е за 24 часа с полицейска заповед. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

 Лек автомобил е горял в снощи в град Трън.

                  Това се случило късно снощи, около 22, 45 ч., зад хотела в град Трън.    Пламъците били потушени от на екип РС ПБЗН Трън. Причината за пожара е късо съединение, в резултат на което е изгоряла ел. инсталацията на автомобила.

 27 –годишен мъж от село Слатино, общ. Бобошево ще отговаря пред „Темида“ за шофиране след употреба на алкохол в срока на условно наказание.

Младият мъж, управлявайки лек автомобил „ Фолксваген Голф“ с кюстендилска регистрация  бил проверен на 4 септември от патрулен екип на 01 РУ Перник в пернишкия квартал „ Тева‘‘. Техническото средство отчело 1,64 промила. Оказало се, че за подобно провинение му е наложено условна присъда . Привлечен е като обвиняем.