Природозащитници с оферта към Община Перник: Ловим кучетата от улицата и ги осиновяваме в Германия, работим напълно безплатно!

Както писахме преди седмици, след като на досегашния стопанин на приюта и катастрационния център в Перник му изтече договора и той отказа да продължи работа в Перник, Община Перник проведе нов конкурс за стопанин на изолатора и катастрационен център в Перник. 

Единственият кандидат е неправителствената организация на природозащитничката Аделина Александрова от Перник. Въпреки това, от Община Перник е възможно да не дадат приюта на нейната неправителствена фондация, защото се търси лекар от квартал Владая на град София, който обаче още се колебал дали да се занимава с проблема в Перник.

От единствените кандидати в конкурса за стопанисването на приюта, разбираме какво са предложили в тяхната оферта към перничани. Ето какво обещават от НПО-то на Аделина Александрова:

  • Публично оповестяваме желание да работим безвъзмездно,не искаме възнаграждение.
  • По улиците да се връщат кастрираните кучета само в случай,че има кой да ги обгрижва.
  • Осиновителна програма с осигуряване на домове на минимум 50 бездомници месечно,което сме доказали,че е по силите ни.
  • Подобряване условията в приюта чрез дарения и лични средства.
  • Кастрации без ограничения от един от най-добрите лекари в Бг.
  • Ловец на пълно работно време,отговарящ на всеки сигнал.
  • Разход за хранене на кучетата=0 лв,поемаме изцяло.И още…и още…

„Какво ще бъде решението на Община Перник,ние не знаем“, казва Аделина Александрова.

„При отрицателен отговор ще бъдат ли върнати по улиците над 100 кучета,които са в момента в приюта,става въпрос за животни,които не се вписват в градския живот-питбули от борби,кавказки вълкодави,каракачаните,и стари,слепи,болни,изоставени от стопаните си,трикраки,оперирани,в процес на лечение“, питат природозащитниците.

„Готови сме да работим.Надяваме се на справедлив отговор на подадената ръка в интерес на хора и животни в града ни.Зад нас стои немска организация,която също чака отговора на Община Перник, за да се включи в борбата ни за справяне с проблема,да подсигури домове за ненужните никому тук кучета.Чакаме,гледаме си кучетата,не приемаме нови,сигнали също нямаме право да поемаме.Просто чакаме“, обяви Аделина Александрова.