Ало, ВиК? Домът на перничанин наводнен за 4-ти път заради запушена шахта

Какво ще направите, ако за четвърти път жилището ви е потопено във вода заради запушена шахта? Пред такава ситуация е изправен перничанинът Кристиян, но по страшното е, че след хиляди подадени сигнали той за пореден път се сблъсква с бездушието на институциите по един съществен проблем. Улицата е „Люлин“, над Автогарата…

„Запушена за 4-ти път тая година улична шахта ми пълни жилището с вода! След хиляда сигнала до всички, никой и нищо! ВиК имали един авариен водопроводчик, който само спирал и пускал кранчета! Машините работели само до 16:30ч. след това за авариите никой не отговаря! А общината даже не вдигна телефона за сигнали… Гражданска защита само изпомпвали вода, но не отпушвали шахти!“, разказва Кристиян във фейсбук групата „Снимай Перник“.

Ако бях някой близък на шефовете дали нямаше да дойдат за секунди?! Толкова жалка държава, че не мога да повярвам! Извиках фирма да отпуши уличната шахта, а фактурата за нанесените щети и дейности, ще ги искам лично от директора!, заканва се перничанинът.

Десетки перничани подкрепят Кристиян в коментари.

„При нас е същото с мазетата. Мирише на мухал. Развъдиха се бълхи. Това е в самия център, под носа на висшестоящите. От години не смея да сляза в мазето“, пише Мила.