Глутница кучета нахлу в двора на перничанка, издави всички пуйки и кокошки

Жестока касапница се е разиграла в двора на пенсионерка от кв. Изток, сигнализира до zaPernik.com перничанката Зорница Никифорова. Глутница озверели бездомни кучета нахлули в двора при кокошките на старицата и са ги умъртвили до една, разказва тя. Потресаващи снимки показват издавените пуйки и кокошки. 

Ето какво пише Зорница до сайта:

Здравейте, вчера след обяд в двор на улица“ Луганск“ са влезли глутница бездомни кучета, като първо са разкъсали оградната мрежа, а след това зверски са умъртвили около 30 пуйки, кокошки, петли и малки пиленца. Въпросната глутница живее в близката горичка над къщите. През деня кучетата лежат на улицата. Живущите наблизо са подавали многократни сигнали до общината, защото кучетата са агресивни и дори през деня са нападали хора. Отговора на общината е бил, че кучетата се намират в гориста местност и нямали достъп до тях. Какво трябва да се случи за да се вземат адекватни мерки? Отговора всеки може да си го даде. Не искам да си мисля какво е можело да стане, ако там е имало дете….

Обичам животните, но повече обичам близките си. В момента тревогите ми са насочени към една възрастна жена която гордо разказваше различни случки свързани с пернатите които вече ги няма. Стои мълчалива и от очите и капят горчиви сълзи…

Имам снимки на издавените пуйки и кокошки.